Zábavné učení abecedy


neděle 06.10.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

V 2. B jsme se rozhodli zpestřit výuku abecedy a uspořádali jsme projektový den, během kterého jsme vytvořili šest různých stanovišť, známých jako “hnízda”.

V 2. B jsme se rozhodli zpestřit výuku abecedy a uspořádali jsme projektový den, během kterého jsme vytvořili šest různých stanovišť, známých jako “hnízda”. Každé hnízdo mělo svůj úkol, který pomáhal dětem procvičit si abecedu zábavnou formou. 

Na prvním stanovišti děti hledaly velká tiskací a psací písmena, stejnému jako malá písmena. Poté tyto čtyři písmena slepily dohromady čímž vznikl krásný čtyřlístek, který symbolizoval jejich úsilí.

Další úkol zahrnoval rozstříhaná písmena. Děti musely správně nalepit jednotlivá písmena podle pořadí abecedy. Tato aktivita je nejen bavil, ale také podpořila jejich týmovou spolupráci. 

Na třetím stanovišti dostaly děti papír s abecedou, ve které chyběla některá písmena. Jejich úkolem bylo chybějící písmena doplnit. Tato výzva podpořila jejich znalosti a kreativitu při řešení problémů. 

Děti pracovaly ve skupinách po třech, což posílilo jejich spolupráci a komunikaci. Během dne panovala skvělá atmosféra a spousta smíchu, což ukázalo, jak zábavné může učení být.

 

Jana Šlapková a Tereza Bechná