Přespolní běh 1.10. 2024


neděle 06.10.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Naši vybraní žáci 6 - 9. ročníku se zúčastnili přespolního běhu ve Frenštátě pod Radhoštěm na Horečkách.

Naši vybraní žáci 6 - 9. ročníku se zúčastnili přespolního běhu ve Frenštátě pod Radhoštěm na Horečkách. Konkurence byla opravdu veliká, těchto závodů se zúčastnilo 19 škol novojičínského okresu a v každé kategorie startovalo kolem 100 běžců, kteří se řítili velkou rychlosti, chutí a snahou pokořit kopcovitý terén v co nejlepším čase. Pro naše žáky to byl výstup z jejich komfortní zóny a poradili si s náročnou tratí, která vede loukou, lesem, s prudkým výběhem nahoru, rovinou s kořenovými náběhy, velmi dobře a v závodě nechali opravdu vše.

Družstvo mladších žákyň celý závod otevíralo ve složení Jitka Štveráková, Izabela Reková, Laura Gavlasová a holky Natálie a Terezie Glogarové. Holky bojovaly, co jim síly stačily a obsadily 14. místo, kdy nejlepší jednotlivkyní byla Jituška a těsně za ní doběhla Iza.

Následovala kategorie mladších žáků. Naše družstvo utvořili Vojtěch Jaroš, Herbert Davidík, Tomáš Melichar a kluci Tomáš a Michal Kunčarovi. Kluci získali solidní 11. místo. Nejlepším naším běžcem v této kategorii byl Tomáš M.

Poslední na trati naší školu reprezentovalo družstvo starších žáků ve složení Ondřej Borák, Pavel Kubiš, Nikolas Nábělek, Jakub Matuškovič a Daniel Grulich. Kluci podali slušný výkon a obsadili celkově 8. místo. V jednotlivcích zazářil Pavel Kubiš, který si doběhl pro individuální 3. místo a všichni jsem se radovali z jeho ohromného úspěchu.

Velká pochvala všem našim žákům za odvahu, snahu a úžasný běžecký zážitek v tomto krásném, ale náročném závodě. Byli jste skvělí!! DÍKY

Aneta Janovská