Anglický jazyk v 2. třídě


čtvrtek 10.10.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Dnešní hodina angličtiny pro 2. třídu byla jiná, a to nejen proto, že se konala v tělocvičně, ale i díky tomu, jak nadšeně se děti zapojily do aktivit.

Dnešní hodina angličtiny pro 2. třídu byla jiná, a to nejen proto, že se konala v tělocvičně, ale i díky tomu, jak nadšeně se děti zapojily do aktivit. Místo tradiční výuky v lavicích jsme dnes dali přednost pohybu a hře, což se ukázalo jako fantastická volba. Děti si během zábavných cvičení osvojily nová anglická slovíčka, aniž by si uvědomovaly, že se vlastně učí.

Hlavním hitem dnešní hodiny byla hra Chobotnice, která děti doslova pohltila. Pravidla byla jednoduchá, ale hra natolik zábavná, že ji chtěly hrát stále dokola. Prolínání učení a pohybu se ukázalo jako velmi efektivní. Děti si aktivně opakovaly slovní zásobu, zatímco běhaly, což výrazně přispělo k jejich zapojení a motivaci.

Zvláštní radost nám udělalo, že se velmi aktivně zapojil i žák se speciálními potřebami. Bylo skvělé vidět, jak se ve třídním kolektivu cítil sebevědomě a s radostí plnil úkoly společně s ostatními. Jeho nadšení a nasazení bylo inspirací pro všechny, a tím se celá hodina stala ještě výjimečnější.

Toto zpestření nám ukázalo, jak důležité je spojovat učení s pohybem. Děti nejen rozšiřují své znalosti, ale také si je lépe pamatují, a přitom se skvěle baví. Už teď se těším na další podobné hodiny plné smíchu, radosti a nových zážitků!

Iva Květoňová