Výlet do Anglie


pondělí 03.06.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

V polovině května se 15 žáků naší školy vydalo na nezapomenutelný zájezd do malebného města Hastings na jižním pobřeží Anglie.

Zájezd do Hastings (žáci 7. - 9. tříd)

V polovině května se 15 žáků naší školy vydalo na nezapomenutelný zájezd do malebného města Hastings na jižním pobřeží Anglie. Tento výlet nebyl jen příležitostí k objevování nových míst, ale také k prohloubení znalostí anglického jazyka a kultury.

Dopolední výuka s rodilým mluvčím

Každé dopoledne, po dobu tří dnů, se žáci účastnili intenzivních lekcí anglického jazyka. Výuka probíhala pod vedením rodilého mluvčího, což umožnilo žákům zlepšit svou výslovnost, rozšířit slovní zásobu a získat větší jistotu v komunikaci. Zábavný přístup lektora způsobil, že se žáci do výuky aktivně zapojovali a hodiny si velmi užívali.

Odpolední dobrodružství a poznávání

Po skončení dopolední výuky následovala odpolední dobrodružství, kdy jsme navštívili několik fascinujících míst:

  • Smugglers Adventure: První zastávkou byla jeskyně pašeráků v Hastings. Tento jedinečný historický komplex nás zavedl zpět v čase do období pašeráků a jejich dobrodružství. Prostřednictvím interaktivních expozic a poutavých příběhů jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o historii tohoto tajemného místa.
  • Křídové útesy Seven Sisters: Dalším cílem byla návštěva křídových útesů Seven Sisters, které jsou součástí národního parku South Downs. Tyto útesy, nacházející se mezi městy Seaford a Eastbourne, nás uchvátily svou majestátností a nádhernými výhledy na moře. Procházka po těchto ikonických útesech byla nejen fyzickým, ale i vizuálním zážitkem, který nás všechny nadchnul.

Výlet do Londýna

Na cestě do Londýna jsme se zastavili v Greenwichi, kde jsme navštívili Mezinárodní muzeum námořnictva. Toto muzeum nám poskytlo fascinující vhled do historie britského námořnictva a jeho významu pro světovou historii. V Londýně jsme pak viděli všechny slavné mrakodrapy, ikonický Big Ben, majestátní London Bridge a mnoho dalších památek. Procházka městem nás zavedla k nejvýznamnějším londýnským pamětihodnostem, což byl pro všechny nezapomenutelný zážitek.

Závěrem

Zájezd do Hastings nebyl jen o studiu a poznávání nových míst, ale také o posílení kolektivního ducha a přátelství mezi žáky. Všichni účastníci si odnesli nejen zlepšené jazykové dovednosti, ale i spoustu krásných vzpomínek a zážitků, které budou dlouho uchovávat v paměti. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto nezapomenutelného zájezdu především p. učitelce Lucii Hašlerové ze ZŠ Galaxie, která nás na zájezd přizvala a těšíme se na další podobná dobrodružství.

Mgr. Ivana Květoňová