Dnešní poslední předvánoční hodina ruského jazyka byla tak trošku jiná.
Dnešní poslední předvánoční hodina ruského jazyka byla tak trošku jiná. V IX. třídě právě probíráme téma vaření, a tak jsme se všichni společně domluvili, že si v naší cvičné kuchyni připravíme něco z ukrajinské kuchyně. Zadání bylo následovné: ať je to chutné a snadno připravitelné. Nakonec vyhrál pokrm zvaný Syrníky. Zde přidávám recept od „strýčka GOOGLA“: 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 70 g hladké mouky, 1 vejce velikosti M (55 g), 30 g cukru (2 lžíce), 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, troška vody. Syrníky jsou něco jako naše lívance. Pochází z Ukrajiny, ale podobné najdete i v Polsku nebo Rusku. Dají se připravit sladké i slané. Naši spolužáci Anna a Denis se do přípravy pokrmu vrhli s vyhrnutými rukávy. Vše šlo hladce, a práce nám šla společně od ruky. Hodinu jsme si užili a „Syrníky“ nám moc chutnaly.
Mgr. Ivana Adéla Květoňová