3. turnus tábora - Lovci pokladů

ŠK
pondělí 29.07.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Lovci pokladů, takto zněl název 3. příměstského tábora.

Lovci pokladů, takto zněl název 3. příměstského tábora. Děti celý týden hledaly různé nápovědy, řešily šifry a sestavovaly kousky mapy, od tajného pokladu. To vše nebylo, ale jen tak.

Kousky byly ukryty na nejrůznějších místech. První díl mapy děti našly na koupališti v Kopřivnici, kde si užili hromadu legrace s vodní přehazovanou a dalšími vodními radovánkami. Další dílek byl ukryt ve Zbrašovských aragonitových jeskyních. Ten si však museli děti odkoupit zlatem, které hledaly v místní části řeky Bečvy.

Třetí kousek děti našly ukrytý pod vodou na přírodním koupališti ve Studénce, kde se dosyta vyřádili na vodním tobogánu. No a po takovém čertění vyhládne… A proto jsme se šli občerstvit do místní restaurace U Nádraží. Čekala na nás křupavá pizza a kofola.

Pátek byl ve znamení stopování a hledání zbývajícího kousku mapy od pokladu. Poslední den byl nejnáročnější neb získat onen dílek nebylo jen tak. Nicméně se povedlo a společně jsme poté našli vytoužený poklad, ukrytý u turistické chaty v Suchdole n/O. Společně jsme si opekli špekáček a na závěr jsme si všichni připili šampaňským. Letošní rok byl ve znamení obrovských veder a zpožděných vlaků ;-)

Nicméně konec dobrý, všechno dobré.

Gabriela Heinová, Eliška Večerková, Lada Matoušková