2. turnus tábora - Cyklokemp

ŠK
pondělí 29.07.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Toto léto jsme uspořádali cyklokemp, který se stal nezapomenutelným zážitkem pro 26 dětí.

Toto léto jsme uspořádali cyklokemp, který se stal nezapomenutelným zážitkem pro 26 dětí. Cílem našeho kempu bylo nejen zdokonalit cyklistické dovednosti, ale také posílit týmového ducha a poznat krásy přírody na dvou kolech.

Na začátku kempu jsme se zaměřili na cvičení stability, která jsou pro mladé cyklisty velmi důležitá. Děti si vyzkoušely různé techniky jízdy, které jim pomohly lépe ovládat svá kola a zlepšit jejich rovnováhu. Tato cvičení byla zábavná a zároveň poučná, a děti si je rychle oblíbily.

Jízda v pelotonu byla dalším důležitým prvkem našeho kempu. Děti se naučily, jak správně spolupracovat a využívat výhod jízdy v závěsu. Bylo skvělé sledovat, jak rychle se dokážou adaptovat na zmenšené vzdálenosti a lépe si rozdělovat síly.

Jedním z vrcholů našeho cyklokempu byl celodenní výlet. Trasa vedla stezkou okolo meandrů Odry, malebnými vesnicemi a krásnou přírodu se spoustu komárů. Každá část trasy byla jedinečná a nabízela krásné výhledy a možnost zastavit se na odpočinek a občerstvení.

Děti byly během celého kempu velmi šikovné a nadšené. Jejich odhodlání a radost z cyklistiky byla nakažlivá. Na konci týdne jsme společně zhodnotili naše pokroky a úspěchy, což posílilo nejen jejich dovednosti na kole, ale také přátelské vazby, které mezi sebou vytvořily.

Cyklokemp byl úspěšný a všichni se už teď těšíme na další ročník, kde budeme moci společně prozkoumávat další cyklistické trasy a posouvat naše hranice. Doufáme, že se opět sejdeme v tak hojném počtu a s takovým nadšením jako letos!

Michaela Hradilová, Klára Buksová, Eliška Večerková, Nikola Hradilová, Daniel Leskovjan