Podzimní stezka v MŠ


středa 16.10.2024 |Jarošová Dominika Bc. |Všechny aktuality

Podzimní stezka pro rodiče a předškoláky se uskutečnila za krásného slunečného dne přímo v areálu základní školy.

Podzimní stezka pro rodiče a předškoláky se uskutečnila za krásného slunečného dne přímo v areálu základní školy. Sluníčko nám hřálo a vytvořilo nám krásnou podzimní atmosféru, a tak jsme mohli naplno využít školní zahradu a přilehlé prostory k tomu, abychom připravili zábavné a vzdělávací aktivity pro děti.

Hlavním tématem stezky bylo zachraňování zvířátek a jejich příprava na zimu. Děti plnily různé úkoly, při kterých sbíraly zásoby pro zvířátka. Např. krmily medvěda,  připravily vlaštovičky k odletu, skládaly obrázky s hádankami, plnily logické úkoly s přírodninami a rozlišovaly jedlé a jedovaté houby. Děti tak měly příležitost nejen si hrát, ale také se něco nového naučit o přírodě.

Rodiče byli aktivními účastníky celé akce, pomáhali dětem s úkoly a zároveň si užívali společné chvíle na čerstvém vzduchu. Všichni se skvěle bavili a užívali si podzimní odpoledne. Po splnění všech úkolů jsme si společně s rodiči a dětmi opekli špekáčky na ohni. U ohniště zazněla kytara a společně jsme si zazpívali oblíbené písničky, což krásně podtrhlo pohodovou a uvolněnou atmosféru celého dne.

Děkujeme všem rodičům a dětem za velkou účast a těšíme se na další společné zážitky v přírodě!

Bc. Dominika Jarošová a Mgr. Markéta Bártová