„Když počasí nepřeje, dobrá parta prospěje“ aneb LVK 2024


sobota 24.02.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

V termínu od 12. do 26. února se žáci sedmých, osmých a devátých ročníků zúčastnili lyžařského/snowboardového kurzu, který se konal ve Ski areálu Rališka, na Horní Bečvě.

V termínu od 12. do 26. února se žáci sedmých, osmých a devátých ročníků zúčastnili lyžařského/snowboardového kurzu, který se konal ve Ski areálu Rališka, na Horní Bečvě. Kurz absolvovalo celkem 34 žáků - 24 lyžařů a 10 snowboardistů.

Teplotně nadprůměrné počasí nám vůbec nepřálo a "zelené" svahy hor, připomínající spíše začínající jaro než zimní lyžařský ráj, nás lehce znejistěly. Otázka, zda vůbec budeme moci rozvíjet své lyžařské či snowboardové dovednosti, nám ležela na mysli po celou dobu cesty i po příjezdu na místo. Hned po obědě jsme se namísto poledního klidu vydali na svah a naše obavy postupně ustoupily. I když se pod našima nohama rozprostírala spíše tráva a sjezdovka připomínala slalomovou trať, kdy si každý jezdec hledal místečko kde sníh zůstal, překvapivě jsme si užívali každý oblouk, každou zatáčku. Po dobu pobytu jsme měli nastavený denní režim, který jsme bohužel vzhledem k počasí a stavu sjezdovky museli přizpůsobit.                                       

Náplní „lyžáku“ nebyl jen čas strávený na sjezdovce, ale také večerní program. Žáci byli skvěle naladěni a společné večery provázela výborná nálada. Všichni si zaslouží pochvalu za pozitivní přístup, energii a fantazii, kterou do jednotlivých aktivit vložili. Překvapili nejen nás učitelé, ale i své spolužáky originálními nápady a vystoupeními. Absolvovali přednášku o pravidlech FIS (bezpečné chování na sjezdovkách), Kvíz ve družstvech, který prověřil jejich znalosti v nejrůznějších oblastech. Následovala týmová "challenge" či úniková hra, kde společně řešili různé úkoly a soutěžili o drobné ceny. Nechyběla módní přehlídka nejbizarnějších kostýmů, účesů a líčení, kde jsme se všichni pobavili nad kreativitou jednotlivých týmů. Jeden večer se žáci proměnili v detektivy a na základě důkazních materiálů nejprve rozluštili záhadu a následně sehráli detektivní příběh. Poslední večer byl v režii skvělého DJ Matuše 😊, který nám připravil úžasnou diskotéku.

V pátek, vzhledem k stavu sjezdovky, bylo lyžování zrušené, a tak bylo dostatek času na vyhodnocení celého kurzu, vyhlášení jednotlivých soutěží a aktivit. Týden nám utekl jako voda. Doufám a věřím, že všichni účastníci kurzu si navzdory nepříznivým klimatickým podmínkám odnesli spoustu pěkných zážitků, hezkou vzpomínku a upevnili přátelské vztahy se svými spolužáky, a tím vším co prožili se stal lyžák 2024 pro ně nezapomenutelným. 

Děkuji všem žákům, kolegyním a naší skvělé zdravušce.

Aneta Janovská