Cílová rovinka


pátek 01.07.2022 |Miková Radmila Mgr. |Všechny aktuality

Poslední červnový týden se v naší škole můžete cítit jako ve včelím úlu, stěhuje se, odevzdávají se učebnice, vyklízí se lavice…

Poslední červnový týden se v naší škole můžete cítit jako ve včelím úlu, stěhuje se, odevzdávají se učebnice, vyklízí se lavice… A aby toho nebylo málo, tak nás navštívili vojáci z Hranic. Jistě si někteří z vás pamatují, jak jste si nasazovali plynové masky, oblékali si pláštěnky a poté se marně pokoušeli nasadit sáčky na boty a připevnit gumičkou. Dnes už je obdobný branný den pasé. Naštěstí. My jsme si mohli vyzkoušet něco úplně jiného. Stříleli jsme ze zbraní, nakoukli jsme pod pokličku topografii, vypálili jsme z minometu, prolezli jsme si vojenskou techniku, ošetřili rány a naučili jsme se pár chvatů. To vše pod odborným dohledem hranické posádky, která nás vůbec nešetřila.

Trošku z jiného soudku byl předposlední den „školy“, neboť nás čekalo slavností ukončení školního roku, ale hlavně rozloučení s letošními deváťáky. Před zraky všech žáků, pedagogů, rodičů a přátel školy se v kulturním domě ocenili žáci s výborným prospěchem, poděkovalo se za reprezentaci, ale rovněž došlo i k vyhlášení výsledků soutěže „Žák/yně roku“. Poté již následoval program deváťáků, jež byl zakončen symbolickým posledním zvoněním zvonečků, které obdrželi jako památku od prvňáčků.

Mgr. Veronika Vališová